sábado, 21 de julho de 2012

Você sabe o que é a Nutrição Funcional?


A Nutrição Funcional é uma ciência da nutrição que investiga interação entre todos os sistemas do nosso corpo, desde as relações que existem entre a bioquímica, a fisiologia, os aspectos emocionais e cognitivos do organismo. Essa investigação detalhada tem o objetivo de identificar a causa de doenças ou até mesmo de sinais e sintomas que possam estar presentes no dia a dia, garantindo dessa forma, um tratamento efetivo e a nossa saúde integral, como Vitalidade Positiva.

O nosso corpo é formado por aproximadamente 100 trilhões de células, sendo que, destas, 50 bilhões se renovam a cada dia. Cada uma delas necessitam de inúmeros nutrientes para garantir o seu funcionamento perfeito. O funcionamento adequado de um conjunto de células, por sua vez, garante que cada órgão execute sua função da forma esperada. Finalmente, um conjunto de órgãos saudáveis proporcionará saúde ao indivíduo. Vitalidade Positiva é mais que a mera ausência de doenças crônicas degenerativas não transmissíveis, é busca pela saúde integral, modulando, por meio de nutrientes e fitoquímicos, todas as reações bioquímicas envolvidas nesse processo. O objetivo é que as pessoas sejam realmente saudáveis e felizes, não apresentando obesidade, sobrepeso, depressão, enxaqueca, TPM (Síndrome da tensão pré menstrual), queda de cabelo, hiperatividade, constipação ou olheiras, entre outros problemas.

Só uma nutricionista funcional pode fazer um acompanhamento personalizado a fim de identificar, tratar e principalmente prevenir a causa de diversos problemas de saúde. Procure um profissional da área e melhore a sua qualidade de vida!

Dra. Marília Cremonezi

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Dinner Experience - FIVE

This unique experience takes place in a private setting of carefully selected high net worth individuals, national or international, that long for more than what restaurants offer. This evening takes you back to basics of eating at a private home, in a sophisticated and cosy venue, enhanced by soft washing scenic lights and pleasant background music, in Sao Paulo (Brazil) and in Miami (USA), according to time of the year and agenda.

It is a perfect ambience for networking with top executives, successful entrepreneurs, and families that appreciate the art of dining with highly cultured and well travelled people, while indulging themselves in an extraordinary health oriented food and wine tasting adventure.

It is limited to a maximum of 10 guests that must be referred or invited by someone within our trusted network, whom we know personally. Confirmation is subject to source verification. The whole experience will be personally conducted by myself and my associates, either in English, Portuguese, Spanish or Italian, according to guestsâ?? preferences. It may be conducted in two or three languages simultaneously, while guests listen, see, touch, smell, and taste each dish. Your five senses shall be awaked to the world of spices and its healing properties.

Attendees will not be disclosed in advance, and venue will vary location, as there is more than a home participating.

It will always take place in top safe areas of the city with good view and security. Do not be surprised if you bump into celebrities. No pictures are allowed, unless all guests agree to do so. Feel free to exchange business cards if you deem appropriate.

Confirmation will be sent individually.Date, time and location may not be disclosed with non-attending persons, subject to cancellation.

There are three different types of menu, being one per event. Guests may not chose which one will be offered, unless there is a group of 10 together. Dishes may not be modified, in order to preserve the whole experience.

My cuisine is non-dairy gourmet vegetarian, excluding meats, but including eggs and honey. It does not clash with most Kosher guidelines. The dishes are carefully balanced and approved by
a recognized functional nutritionist. Menus are harmonized with wines and liquors perfectly selected by Italian and Brazilian sommeliers and wine specialists.

In addition to challenging our five senses, my specialty is to create different sensations by playing with different mixes that enhance the taste buds in our tongue and vicinity. Instead of sticking to the four basic elements of taste perception: salty, sour, bitter and sweet, I concentrate my efforts on the 5th element: umami, which simply defines the like and dislike of the whole experience.